Op maandag 20 mei 2019 heeft het project Groen Bouwen in het Proefcentrum voor de Sierteelt (PCS) in Destelbergen een succesvol eindevent georganiseerd.

Op het programma stond een combinatie van praktische demo’s en lezingen over groene gevels,

De eindresultaten van het onderzoek werden gepresenteerd  samen met een staalkaart van groene gevels in Vlaanderen, ontwikkeld in de loop van het project. We wierpen ook een blik op de internationale context en de toekomst. Proefopstellingen met verschillende types gevelgroen konden bezocht worden in aanwezigheid van de specialisten terzake, van plantkeuze over luchtzuivering tot akoestiek. We waren verheugd om gerenommeerde sprekers te kunnen aankondigen als Xaveer De Geyter Architects, Vera Enzi, en Stefano Boeri Architetti!

Een kort verslag van het eindevent met link naar de presentaties vindt u hier. Het persbericht kunt u hier downloaden.

Het project “Groen Bouwen” loopt af op 1 september. De komende weken wordt hard gewerkt om de wetenschappelijke rapporten, de plantenlijst, het neutrale bestek en de andere leverbaarheden van het project volledig te finaliseren en vervolgens voor u beschikbaar te stellen op deze website. In het najaar vindt u dus de volledige projectresulaten van “Groen Bouwen” terug op www.gevelgroen.be.

Nogmaals dank aan VLAIO, alle deelnemende bedrijven en alle mensen die hebben meegewerkt om van dit project een succes te maken!