Projectresultaten

De projectresultaten worden geüpload van zodra ze bekend zijn.

Hou deze pagina dus zeker regelmatig in de gaten.

Case studies – werfbezoeken

Op 19 september 2017 werd de wand van Bent Shoes te Waregem bezocht. In 2013 plaatste Ecoworks hier een groene wand van 20m hoog. Het verslag kan u hier terugvinden.

Op 10 augustus 2017 brachten de partners een bezoek aan de groene wand van de “De Club” (Kamikaze) te Mechelen. Deze wand werd in juni 2013 geplaatst door de firma VZW Groene Gevels. Het verslag van dit bezoek kan u hier terugvinden.

Op 6 juli 2017 organiseerde de Vlaamse Confederatie Bouw een bezoek aan Sibelga en Docks Bruxsel. PlantDesign was verantwoordelijk voor de plaatsing van de groene wanden. Een verslag van dit bezoek zal u hier later kunnen terugvinden.

Op 27 april 2017 brachten de partners een bezoek aan de groene wand van de Europese Raad. Deze wand werd in 2015 geplaatst door de firma Ecoworks. Het verslag van dit bezoek kan u hier terugvinden.

Op 26 april 2017 organiseerde de Vlaamse Confederatie Bouw een bezoek aan de site van Nike. Hier werd het systeem van Mobilane toegepast. Een verslag van dit bezoek zal u hier later kunnen terugvinden.

Op 25 april 2017 hebben de partners een werfbezoek gebracht bij Wolf Oil te Hemiksem. De firma Aquarella heeft daar ondertussen de tweede groene wand geïnstalleerd met het systeem van Muurtuin. Een verslag van dit bezoek kan u hier terugvinden.

Op 8 maart 2017 organiseerde de Vlaamse Confederatie Bouw een bezoek aan Greenhouse te Antwerpen. Voor deze wand werd er gekozen voor het systeem van Sempergreen. Een verslag van dit bezoek zal u hier later kunnen terugvinden.

Op 21 februari 2017 werd schoenwinkel Carmi te Korbeek-Lo voorzien van een groene wand door de firma Ecoworks. Het werfverslag met meer details kan u hier raadplegen.

Op 15 november 2016 werd de werf van Ecowerf te Leuven bezocht. Op dat moment werden de goten van het Mobilane systeem geïnstalleerd door GroenT.A.C.. De plaatsing van de cassettes gebeurde op 23 mei 2017. Op 18 augustus 2017 brachten de partners opnieuw een bezoek aan deze werf. Het verslag van deze twee bezoeken kan u hier terugvinden.

Op 5 juli 2016 brachten de partners een bezoek aan de werf van het “Institut des Arts et Métiers” te Anderlecht. VZW Groene Gevels was er toen de klimhulpen aan het installeren voor de grondgebonden groene gevels. Het verslag van dit werfbezoek kan u terugvinden door op deze link te klikken.

Systeemfiches

Hier kan u de uniforme systeemfiches terugvinden van de verschillende systemen die zijn opgenomen in de proefopstelling.

Ecoworks

Wibio (a brand by Garsy nv)  

Karoo

Mobilane

Modulogreen

Muurtuin

PlantDesign

Sempergreen

Verticaal.be

Vertiss

Studiereizen

Voor het project werden er enkele studiereizen ondernomen:

10-13 oktober 2018: buitenlandse studiereis naar Zwitserland en Italië. Het verslag van deze studiereis kan u hier terugvinden, de bijlage bij het verslag hier.

20-22 juni 2017: World Green Infrastructure Congress te Berlijn. Een overzicht van het congres en de excursies kan u hier terugvinden.

15-16 mei 2017: studiereis met de leden van de gebruikersgroep naar Nederland. Een verslag van deze studiereis kan u hier terugvinden.

22-24 november 2015: European Urban Green Infrastructure Conference. Hier kan u meer informatie terugvinden over de excursies.

Literatuurstudie – octrooionderzoek

Voor de literatuurstudie en het octrooionderzoek werd de bestaande toestand onderzocht.

Een samenvatting van de literatuurstudie zal binnenkort toegevoegd worden. De bibliografie kan u hier raadplegen.

Ook een lijst met octrooien zal u hier binnenkort kunnen terugvinden.

Enquêtes

Er werd een enquête verstuurd naar alle Vlaamse steden en gemeenten. 33 onder hen hebben deze enquête ingevuld. Het verslag van de resultaten kan u hier terugvinden.

Verder werd er een enquête afgenomen bij architecten. Het verslag kan u hier terugvinden.

Er werd nog geen enquête afgenomen bij bouwaannemers. Hoewel het interessant lijkt om ook hun visie te kennen, is het momenteel niet opportuun om een algemene bevraging te organiseren. Er zal eerst een doelgroep bepaald worden (dakdekkers, schrijnwerkers, algemene aannemers?) die dan eventueel in tweede fase bevraagd kan worden.